Gott nytt år! Jag hoppas att ni alla får ...

Gott nytt år! Jag hoppas att ni alla får en riktigt rolig nyårsafton, ett bra slut på det här året och en lika bra början på det nya! Jag är hos Adam och han kommer nog strax hem från jobbet så vi ska väl göra oss klara för ikväll och se om vi kan hjälpa till med maten eller något annat här! Vet inte än vad det blir vi ska äta eller riktigt vad som händer alls ikväll men det blir nog roligt iaf!


Trött..


Så trött så trött jag är nu så jag ska strax ta och försöka sova. Men den här dagen har mest varit jobbig och jag vet inte hur jag ska kunna sova med så mycket tankar som snurrar i huvet. trots det måste jag sova för jag och Linda ska ta en tur till sundsvall imorgon och sen ska jag bara packa så jag kan åka till åre, imorgon kväll eller tidigt på torsdag. Får se om jag orkar imorgon.

Natti!

Intressant


Jag brukar läsa lite olika bloggar och idag så hittade jag ett inlägg jag tycker är lite intressant, en jämförelse mellan att köpa "tre chokladbitar för 10 kronor" och mat.
Man tycker ju att dom där tre små choklad bitarna är ju inte så stora, men vad motsvarar det ungefär i riktig mat?

matvett.se finns denna jämförelse att läsa bland mycket annat intressant om mat och många goda, nyttiga recept!
Just detta inlägg:
http://matvett.se/blogg/j-mf-relse-mellan-3-f-r-10-mat

Jävla skitväder...


Jag blir så arg så jag håller på att explodera.
Adam skulle ha åkt hem igår egentligen men tänkte vänta tills idag för att det skulle bli bättre väder så han kunde åka när det var ljust ute. Men idag blåser och snöar det ännu mer än igår så han kan inte ta sig nånsatns alls...Hade tagit honom 20 minuter bara att ta sig in till Åre och köpa lite mat.

Åh jag blir så arg på vädret men det är ju inget att göra åt så då blir jag bara ännu mer arg.
Ska nog sitta hemma och vara arg hela dagen tror jag...

Nähä..

Jag hade hoppats att Adam skulle komma hem ikväll men så blev det inte. Han skulle åka tidigt imorgon istället när det har blivit ljust ute. Så jag hade iaf planerat middag och handlat osv. men nu fick jag ju äta själv iaf så det blev kycklingröra med grönsaker och nybakat bröd, inte illa ändå.



Har spenderat största delen av dagen med att tvätta och städa. Det är så skönt att vara ledig och bara kunna ta det lugnt och ändå hinna med alla måsten.
Tog ju några dagar semester nu så jag är ledig hela den här veckan! Känns så skönt!

Så om nån känner för att träffas och fika eller något annat trevligt är det bara att höra av sig!

Trött liten tomtenisse

Har en mycket trött liten tomtenisse som har varit ute på promenad och sen slagit in paket!


God Jul önskar Britney!

God morgon och god jul!


Åh så mysigt det är att vakna ibland! Det brukar jag inte tycka annars för det är så skönt att sova. För ca en timme sen vaknade jag av att jag vände på mig och höll på att putta Britney ur sängen så hon kom mycket bestämt krypande tillbaka för att gosa. Strax efter ringde Adam för att säga god jul och för att få lite sällskap medan han öppnade sina julklappar.

Nu har jag och Britney varit ute på en kort liten morgonpromenad, kort för att jag inte orkade ta på mig mer än morgonrock, och hon har fått frukost så hon är rätt nöjd. Tror att jag ska försöka få i mig lite frukost jag med och sen ska vi hjälpas åt att slå inte paket jag och Britney, hur det nu ska gå då hon hellre vill öppna dom!

Jag hoppas att ni alla får en riktigt härlig julafton med med trevligt sällskap och god mat!
Stor julkram till er!

God Jul!


Vill önska mina läsare en riktigt god jul och hoppas att ni får ha det riktigt mysigt och trevligt!
Jag är inte så mycket för att fira jul just på grund av att det ska vara så stressigt att man ska köpa grejer och det ska fixas än det ena än det andra precis innan jul och så ska man jobba också.
Men idag är jag ledig och ska på stan och handla de sista julklapparna och slå in dem.

Sen kommer den mysigaste kvällen på hela året, för det är faktiskt inte julafton utan kvällen före! vi har som tradition att grannarna kommer till oss och det blir fika med glögg, whisky och pepparkakor till sent på kvällen/natten.
Det ska bli så trevligt och mysigt!

Bilder från denna dag 2009!






Hoppas att ni är taggade tjejer!

Lång dag igår..

Satt på sjukhuset igår från ca 13.20 - 18.10 så otroligt tråkigt!!
Och som vanligt tar allt så väldigt lång tid så jag var nära på att gå hem därifrån istället. Fick först träffa läkaren jag hade en tid hos och hon läste igenom vad jag ahde sagt när jag ringde och så fick jag förklara lite mer för henne att det inte är såret som gör ont utan i underarmen. Så hon klämde och kände lite och sen konstaterade hon helt enkelt "ja, jag är ju gynekolog, inte ortoped, så det här vet jag inget om, men jag ringer till akuten och ser om du kan få komma dit" det fick jag och där fick jag då sitta från ca kl14.
In och ta prover och sen vänta i 3 timmar för att få prata med en läkare ta fler prover och läkaren konstaterade ochh jag antagligen har en svullnad i armen som trycker på en nerv så att känseln är konstig och mot muskeln så att jag får ont. Så jag fick tabletter och sen åka hem.
Jag som hatar att ta tabletter eftersom jag inte får ner dom. Den lilla tabletten gick väl bra igårkväll för jag köpte yoghurt att svälja ner den med, men den glömde jag hos mamma så imorse fick jag ner tabletterna med hallon-lakrits glass. Tur att jag hade nåt hemma, men det andra jag fick är en sån där kapsel och det har jag aldrig försökt svälja förut, svårt var det iaf men till slut så!

Trevlig kväll!


Känns som att jag haft en bra dag idag. Började lite jobbigt med att jag hade hemskt ont i halsen imorse men det blev bättre när jag hade varit vaken ett tag. Tror att jag lyckades få ganska mycket gjort på jobbet även om det mest har handlat om att tvätta gosedjur..
När jag kom hem så städade jag och gjorde fint och diskade och sådär, härligt att få det gjort!
Precis när jag hade diskat färdigt så hörde en vän av sig så vi möttes upp på konsum och handlade lite och åkte hem till mig och lagade mat. Mycket trevligt blev det och god mat!

Nu verkar det som att mitt tillstånd sen imorse är på väg tillbaka för jag har väldigt ont i huvet och känner mig så trött. Så det får bli en alvedon till kvällsfika och sen ska jag sova! Fick ju en tid hos läkaren imorgon så dom får titta på min arm som fortfarande inte är som den ska och nu har jag ont i den också.
Hoppas även att jag ska hinna en sväng på stan imorgon för att köpa de sista julklapparna!

Julgodis


Nu ikväll så har jag varit hos Linda och Tomas och hjälpt Linda att baka julgodis och gett Tomas en ny frisyr. Lika bra att ta allt på en gång när jag ändå är där! Det blev iaf både "Rocky Road"-godis och snickerskakor och båda delar blev goda! Sen lyckades vi även planera för att få in en middag tillsammans imorgon så vi hoppas väl på det.

Tycker att det är så otroligt mysigt att det snöar ute också, fast att det var ca en decimeter snö på min bil nu när jag skulle iväg men det får man stå ut med, hoppas att det inte snöar lika mycket tills imorn bara så jag måste kliva upp tidigare för att sopa av bilen..Eller ja, jag har ingen sop så det är ju snarare att klättra runt bilen och försöka dra av snön. För övrig når jag inte upp på taket så det är en stor hög med snö mitt på som jag måste få ner på nåt vis. Men jag kan ju inte sträcka mig för mycket heller för jag har fortfarande ont i armen..

Ska försöka sova snart nu iaf, tråkigt bara att jag bara fick ha Adam hemma en natt innan han åkte tillbaka till Åre för att jobba igen.

Braun Silk-épil 7 Dual Epilator


Såg nyss att jag hade fått ett mail från Smartson att jag blivit utvald som testpilot för att testa Braun Silk-épil 7 Dual Epilator!


Ska bli kul att testa, jag brukar ju mest vaxa benen men det här verkar ju vara en bra grej och tar antagligen mindre tid än när jag själv vaxar benen! Stod att dom hade skickat den så den kommer väl nu till veckan, kanske så att jag hinner få fina ben till jul? Hoppas det annars får jag så lov att vaxa nu i veckan iaf..




Saffransglassen blev mums!

Har just tagit fram och smakat på glassen jag gjorde igår och den är riktigt god!
Såsen till är gjord på jordgubbar och florsocker och det passade bra det med, fast det egentligen ska vara hallon till.


Saffransglass!


Det har jag provat göra ikväll, återstår att prova hur den smakar för den är i frysen nu, men jag hoppas att den blir god!
Jag har använt mig av ett recept jag hittade på coop's hemsida:
http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/s/saffransglass/

Till den tänkte jag göra en hallonsås!
Om den blir så god som jag hoppas lär jag ju snart ha ätit upp hela själv, för jag älskar glass och älskar saffran så det är ju en perfekt kombination!

Förutom att göra glass har jag varit på stan idag och försökt handla julklappar men det gick inte så bra, har fortfarande några kvar..

Äntligen ute!!

Var på sjukhuset idag för att ta ut min p-stav. Det var jag för två veckor sen också men då lyckades de inte hitta den där inne i armen fast att den kändes väldigt tydligt under huden. Synd att det ska vara sånt krångel med den där, hade det inte varit det så hade jag satt i en sån igen nu men så blev det inte.

Det är ändå andra gången jag har en p-stav och första gången var det också besvärligt för dem att ta ut den, då hade jag bara ytbedövning men staven hade hamnat längre in så läkaren fick skära längre ner där jag hade full känsel och det var inte alls speciellt kul kan jag lova. Sen hade ju bedövningen nästan hunnit försvinna helt innan hon satte in den nya staven så det gjorde ju ännu mer ont än när hon skar ut den första..
Såå jag bestämde att det inte skulle bli nån ny stav den här gången, ville bara få ut den.
Till saken, för två veckor sen var jag till en barnmorska som skulle ta ut den men hon hittade som sagt inte staven utan hjälpte mig istället att få en tid på gyn för att de där skulle ta ut den istället för att de var mer vana vid det.

Var sjukt nervös när jag kom dit idag, drömde inatt att jag kom dit och att bedövningen inte hade tagit alls, och när hon la snittet för att ta ut den så gjorde det ont, vilket det ju inte ska göra med bedövningen så hon fick ge mig en bedövningsspruta också. Bara det var ju lite spännande då de inte verkade ha koll på vart grejerna fanns..
När hon hade gjort det så var det ju skönt att jag inte kände alls när hon skar och sen försökte få ta i den med tången men (alltid ett men) konstigt nog så ryckte det till långt ner i handleden och gjorde ont där istället.
Till slut så fick hon faktiskt ut den även om hon fick hålla på ett bra tag, men det hade tydligen blivit ärrbildning på den så den satt fast lite. Sen fick hon sy också eftersom hon hade fått göra ett större snitt så jag får väl ett fult ärr där sen nu.

Kan iaf säga att jag var sjukt glad när hon äntligen drog ut den! Som jag har oroat mig över den där nu!

Det som är lite lustigt såhär efteråt är att i handleden, där det gjorde så ont när hon försökte få ut staven, där har jag ingen känsel nu. Halva min underarm känns helt bortdomnad som om jag har suttit på den..

Jaja, jag hoppas att jag får tillbaka känseln där inatt, för nu tänkte jag faktiskt försöka sova!

Natti <3

Så ensamt..


Adam packade sina väskor och åkte för en stund sedan mot Åre. Jag är så glad för hans skull, att han ska dit och faktiskt fick jobba heltid hela första perioden! Men sen kom den här konstiga känslan att han inte alls, som vi trodde innan, kommer hem hit nästa vecka så vi kan slå in julklappar osv. för han vet ju inte ens om han är ledig eller ska jobba julhelgen.
Så just nu känns det väldigt ensamt att sitta här och tänka på att jag är ensam.

Men så ska man inte tänka, istället får jag försöka se det som att jag kommer ha massa tid nu att göra allt möjligt. Ska julstäda lägenheten och kanske sätta upp några tomtar så jag inte känner mig lika ensam?

Pyssel

Jag och Adam har pysslat lite ikväll och gjort fint i fönstret i vardagsrummet.


Fantastisk helg!

Ibland kan det vara helt underbart roligt att jobba! Var på jobbet kl 13 igår och åkte hem ca 17.45 idag. Trots det så känns det inte alls som så länge, för vi har haft det så otroligt trevligt och roligt.
Som jag sa tidigare så hade vi träff med våra unga konfirmandledare från lördag till söndag och jag tycker att det är så intressant att få höra hur dom ser på det här, vad dom vill och vad dom undrar över. Vi hade en jättebra kväll och natt som både innehöll arbetspass, julmusik i kyrkan, julmiddag med underbart god mat, spelkväll och trevliga samtal.

Idag så var det ju dessutom avslutning för våra barngrupper och jag känner mig så glad för det var så roligt att det var så många som kom och vi hade ett så fint luciatåg med barnen!

Nu är jag dock ganska trött. Spelkvällen igår bestod av "Ryktet går" ett spel som ni bara måste prova om ni får chansen. Det är som "viskleken" fast med penna och papper! Det var så roligt att vi inte kom i säng förrän kl var närmare 4 och jag somnade inte förrän typ 5 och sov på ett liggunderlag på golvet så nu vill jag bara krypa ner i min egen säng och sova ordentligt!

Åh det får bli en bild på dagens mat också, och det är just "dagens mat" för det är det enda i matväg jag egentligen ätit. Blev bara macka till frukost imorse och sen har jag bara fikat så det blev ju lite tokigt att bara äta mat först kl 8 på kvällen! Men gott var det, köpte en vesuvio och en juventus från Nipvallen som jag och Adam delade på, mums!


Natti!

Nu är det dags för mig att försöka sova! Adam ringde just och blev förvånad över att jag var vaken och tyckte att jag skulle ringa tillbaka när jag hade gått och lagt mig eftersom han inte ville prata med mig om jag var vaken..

Men konstigt nog har jag inte varit så trött ikväll så jag har städat och målat/ritat ikväll men jag måste väl försöka sova fast att jag inte är trött!
Imorgon behöver jag inte vara på jobbet förrän ca 13.00 men då blir jag ju kvar där till kanske 18.00 eller nåt sånt på söndag så jag ska försöka packa och få med mig allting imorgon så jag kan sova över på jobbet.
Vi har utbildning för våra unga ledare och på söndag har vi avslutning för alla barngrupperna så jag har lite att göra i helgen iaf.

Så härligt med snö!

Jag tycker att det är så mysigt att det äntligen kommer snö, bara typiskt att allt ska komma ner samtidigt men det ska man inte klaga på när den iaf äntligen kommer!

Något som jag ändå kan bli irriterad över är folk som inte tänker sig för när det är sånt här väder. På vägen hem från jobbet stannade jag för att hjälpa en gubbe som satt fast med bilen, även fast jag tyckte att det var rätt åt honom och att han gott kunde sitta där när man är ute och kör i sånt här väder med sommardäck!!
Men jag tänkte bättre att han kan lyckas ta sig hem istället för han stod och blockerade halva gatan..

För övrigt har jag gjort godispåsar till julavslutningen som vi har på söndag. Hoppas verkligen att det kommer en massa barn för jag har gjort i ordning 100 godispåsar, räknade på att jag nog har stått och räknat flera tusen bitar lösviktsgodis för att det ska vara precis lika i alla xD

Idag fick det bli pizza till middag för att jag inte orkade laga någon mat och tro det eller ej men jag har köpt chips bara till mig ikväll eftersom Adam är på lan. Fast jag lär väl inte äta så mycket av dom så jag får gömma påsen sedan så jag får ha nåt kvar! Så nu ska jag krypa ner i fåtöljen och läsa men först ska jag koppla in mina högtalare så jag kan lyssna på lite bra musik under tiden.

Hoppas ni får en mysig kväll! <3

Istället för..

Ja istället för tomteluva så färgar jag håret riktigt rött nu lagomt till jul. Trivs väldigt bra med den här färgen så den får nog bli kvar ett tag innan jag ska byta!


Julstämning?

Tycker att det är dags att vi får snö som ligger kvar nu, jag vill ju ha lite julstämning. Men det verkan ju inte som att det tänker bli så än iaf.
Så nu ikväll har jag satt upp julgranen vi köpte i Sundsvall, det blev en vit, glittrig gran. Till den köpte vi en belysning också och eftersom jag fick välja gran så fick Adam välja lampor. Så nu har vi det såhär fint och mysigt i hallen!
Så nu i veckan ska jag börja slå in julklappar också så vi har nåt att ha under granen.

Kanske lite tidigt att sätta upp granen redan men jag vill ha granen uppe före jul så jag kan plocka bort den nångång sen, brukar inte ha granen uppe mer än typ 2 dagar efter jul för då vill jag ha bort allt sånt! Tänkte ju inte klä granen än heller utan det får vara till några dagar innan jul.


Mys!

Har haft en bra dag på Birsta med Adam och Tina idag, blev iaf några julklappar inhandlade.
När vi kom hem så tog vi tag i det vi skulle göra för ett tag sen, nämligen möblera om. Så vi har flyttat möbler hit och dit en massa gånger innan vi hittade en lösning som vi blev nöjda med och nu tror jag faktiskt att både jag och Adam tycker att det blev bra (och det var inte det lättaste).
Jag fick iaf en fin liten myshörna där jag kan läsa och äta lussebullar nu ikväll!
Resten kanske det kommer blider på någon annan dag, måste få ordning på alla grejer först bara!


RSS 2.0